PENZIĆI ONLAJN

Kao što većina naših članova zna (a oni koji ne znaju neka dođu u Hebrangovu i uvjere se), Društvo Zagrebački umirovljenici pripremilo je informatičku radionicu sa desetak računala. Ne, nemamo namjeru otvoriti pogon za proizvodnju programa za mobitele, namjera nam je pomoći osobama treće dobi da se lakše snalaze sa kompjutorima.

To nemamo namjeru raditi u obliku klasične školice odnosno tečaja, nego više kroz druženje i pitanje-odgovor odnos. Kad već naši mladi nemaju vremena ni živaca za nas, moramo neke stvari napraviti sami. Informatička soba u Hebrangovoj

Za početak, za vikend 12.-13. ožujka najavljujemo jedno naporno i zahtjevno druženje.

Akcija PENZIĆI ONLAJN je sveobuhvatni napad umirovljenika na Internet. U prostorijama u Hebrangovoj 5 pozvani ste da slobodno i besplatno na računalima Društva ZU surfate po internetu, pa čak i ako ne znate kako se to radi! Naime, kraj vas će uz čaj, sokić ili grickalice, biti i nekoliko osoba koje to znaju, spremnih da odgovore na skoro sva vaša pitanja, da vam pokažu i pomognu oko najosnovnijih - pa i ne tako najosnovnijih stvari koje vam mogu zatrebati ili koje vas mogu zanimati na internetu. 

Akcija PENZIĆI ONLAJN je prethodnica većoj akciji, informatičkoj radionici za umirovljenike, koja će biti sličnija nekom tečaju, ali prilagođena internet uslugama koje su posebno važne za umirovljenike, za poboljšanje kvalitete njihovog života (facebook za druženje, video razgovori sa rodbinom u inozemstvu,  korištenje matičnih knjiga i ostalih usluga koje javna uprava nudi besplatno i bez putovanja) i slično. O tome uživo na PENZIĆI ONLAJN ili za koji dan na ovim stranicama i na našoj facebook stranici.

 

 

Molim prijavite se ako želite komentarati