Radionice i seminari ljeto/jesen 2016

Nakon razgovora s vama, nakon ispitivanja vašeg mišljenja, nakon nekoliko akcija koje smo proveli, dobili smo neke ideje što biste vi željeli od naše udruge. Predstavit ćemo vam zato nekoliko radionica koje smo planirali.

 

Prva i najvažnija stvar kod naših radionica jest da budu besplatne. Ne želimo ih naplaćivati. Ruku na srce, ni ne možemo - jer normalan penzić nema 600 kuna, koliko je trošak 20-satne radionice od 10 sudionika. Mi tražimo pokrovitelje i donatore, kako bismo svojim članovima mogli pripremiti radionice besplatno.

Svojim članovima. To je prvi uvjet. Upišite se, platite članarinu (10 kn mjesečno), i radionice su besplatne. Nema ograničenja na koliko radionica možete sudjelovati. Sve dok mi uspijemo naći sponzore i donatore, dobiven novac upotrijebit ćemo za to da vama nešto omogućimo. Novcem od vaših članarina plaćat ćemo ove minimalne troškove koje imamo (telefon, internet i sl). Upis se radi kod nas u Hebrangovoj 5, ponedjeljkom i četvrtkom od 14 do 20 sati uvijek je netko tu.

Opet se zahvaljujemo našim dosadašnjim pokroviteljima, donatorima, simpatizerima, koji su nam pomogli i pomažu nam: gradonačelnik Zagreba, gradska skupština, Janaf, BUZ.

Za slijedeće razdoblje planirali smo ove radionice:

 

Upotreba računala u trećoj dobi

Radionica prema vašim zahtjevima!

Na vikend akciji PENZIĆI ONLAJN velika većina sudionika pitala je za seminar, školicu, tečaj upotrebe računala. Ova radionica bit će upravo to. U grupama po 10 sudionika, tri puta tjedno, proći ćemo gradivo prilagođno ljudima treće dobi. Od početnog rada sa računalom, za one koji ne znaju ni što je to miš, osnova windowsa, osnova interneta, pa do stvari koje mogu olakšati život čovjeku u godinama. Tu je komunikacija e-mailom, informiranje - čitanje novina, vremenskih prognoza i slično, druženje preko interneta u društvenim mrežama poput Facebooka, besplatni razgovori Skypeom, snalaženje u ogromnim količinama znanja koje se mogu pronaći, dostupne usluge državne uprave, pa i online kupovina i plaćanje računa iz vlastite sobe.

 

Mobitel - moj prijatelj

Kako koristiti pametni telefon i ne izgubiti živce

Kao i kod kompjutora, naši najbliži nemaju živaca ni vremena da nam pomognu da se snađemo sa ovim malim čudima tehnike. Danas pametni telefon nije samo telefon, s njime se može puno više od samog razgovora. Možete saznati kad vam ide bus ili tramvaj, kako doći i za koliko vremena do neke nepoznate ulice na drugom kraju grada, pogledati tečaj eura, čitati knjigu u čekaonici kod doktora... Može vas podsjetiti kad trebate i koje lijekove uzeti, a dobit ćete i poruku s podsjetnikom da ste naručeni na pregled kod internista na Svetom duhu.

 

Digitalna fotografija

Fotografiranje digitalnim aparatima i digitaliziranje starih slika

Prije pojave digitalnih fotoaparata, za fotografiju kao hobi morali ste imati pristojnu svotu novaca, vremena, znanja - čak i posebnu prostoriju. Danas imamo digitalni fotoaparat u džepu i nosimo ga sa sobom kamo god idemo (mobitel), vrlo dobri fotoaparati mogu se kupiti za relativno manje novaca, ali njihova upotreba je sasvim drugačija. Stare filmove i fotografije možemo zaboraviti. Ili ne? Možda ih ipak možemo nekako sačuvati da ne blijede, popraviti, poslati mailom ili objaviti na fejsu...

Zainteresirani? Javite se Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., javite se na Facebooku ili twitteru (klikom lijevo na njihove ikonice) ili na telefon 092 3423 699. Ne samo radi upisa, javite se i s pitanjima.

 

Molim prijavite se ako želite komentarati